2013. március 21., csütörtök

10.fejezet - Újabb vita

Másnap reggel Dean fáradtan ébredt. A fejét egy időzített bombához lehetett volna hasonlítani, mely majd szét robbant. Végtagjai elzsibbadtak. A szokásos ébresztője pedig akkor robogtatott be az ajtón, amikor ő éppen az edzőruháját rakta bele a táskájába.
- Szia!- köszönt nagy mosollyal Emily
- Szia hercegnő, mi a helyzet?
- Semmi. Öjülök, hogy nem justálkodsz és végje felébjetsz!- vigyorgott a lány, így a Roberts fiú felkapta az ölébe a lányt s az ágyára fektette, majd húga derekát csikizte, aki hatalmas kacagások közepette próbálta leállítani bátyját- Dean! Dean! Ejég! Megmondajak anyának!- kiabálta, ám a fiút ez csöppet sem zavarta, sőt örült, hogy kis húgával lehet s nem gondol az Evans családra.
- Szóval megint árulkodsz?
- Tegnap is megvédtejek!- tette az ártatlant Emily, miközben hatalmas mosoly terült szét az imádni való arcán- Öjülhetsz!
Dean húga karba tett kézzel ült az ágyon, s próbált durcás arcot vágni, és mivel nagyon jó színésznő volt el is hitette volna bátyjával, hogy ő bizony nagyon mérges, de Dean se most jött le a falvédőről így bármit tett a lány tudta, hogy az sosem lesz képes megharagudni sem rá sem a családra, mert ők kitartanak egymás mellett.

Miután a lány kitrappolt a szobából elárulni Deant, amiért volt képes újra megcsikizni őt, ezért muszáj volt beárulnia édesanyjának. A Roberts fiú gyorsan fölvett egy megfelelő ruhát amellyel kint megetetheti az állatokat. Gyorsan eltudta intézni a kinti munkákat, ezért hamarabb eltudott készülni az iskolába. Mikor beállt a zuhany alá jól eső érzés fogta el. Feje is kiszellőzött, tisztán látott mindent. Ellazította testét a meleg víz, s azt kívánta, hogy ez a pillanat soha ne múljon el. Viszont mint tudjuk ez lehetetlen. Kikászálódott a víz alól, megtörölközött, s fölvette aznapi ruháját. Így készen állt az indulásra. Ashley is hamar elkészült így együtt indulhattak a tanításra. Egyikük sem szólalt meg az út folyamán, mivel nem volt szavakra szükség. Mindketten tudták, hogy ma kezdik átépíteni az iskolájukat, amiért Dean mélységes utálatot érzett az összes Evans iránt. Habár húgának "engedélyt" adott arra, hogy az egyik számára már leggyűlöltebb család egyik férfijával legyen kapcsolatban, az nem azt jelentette, hogy kedveli őket. Mi több mélységes utálatot érzett irántuk. Féltette Ashleyt Aarontól, óvta őt kiskorában még a széltől is, de tudta, hogy most ha a fiú bármivel képes lesz az ő szeretett kis húgát megsérteni, halálra van ítélve. Amint a célként kitűzött épülethez értek megpillantották újra azt a tűzpiros autót, melyet volt szerencséjük már előző nap is látni. Dean arca most is fintorba rándult, mikor meglátta az autó melletti közönséget, melynek középpontjában nyilvánvalóan a szőke lány és annak járgánya állt.
A Roberts fiút kissé bántotta a dolog, hogy az előző nap folyamán beszélt Lananak Lucyról, nem akart senkiről soha senkinek a szeretett lányról beszélni, de mégis megtörtént. Visszacsinálni nem tudta, bárhogy is akarta. Valamiért olyan érzése támadt, hogy ezt Lana előbb utóbb ellene fogja használni. Azt viszont nem fogja hagyni hogy Ms. Porcelánbaba bemocskolja kedvese emlékét.

Dean első órája Mrs. Kingel volt, szerette a nőt s annak tantárgyát, hisz nagyon kedves asszony volt, valamint jótékonykodó lélek. Bement az osztályba s előkészítette az angol felszerelést. Mikor a tanárnőjük megérkezett, éppen az egyik munkásra veszekedett amiért azok voltak szívesek vadonatúj szemüvegét valami szerkezettel összetörni. 
- Nyugodjon le!- csitította a munkás, amire Mrs. King feje még vörösebb lett
- Mi az hogy nyugodjon le? Hát maga nem tanult semmilyen tiszteletet? A szülei biztosan büszkék magára, amiért így beszél egy magától kétszer idősebbel!
- Asszonyom, kérem szépen higgadjon le!- szólt most már a munkás sokkal tisztelettudóbban és kedvesebben
- Ki fogják fizetni a szemüvegem!- kiáltott az asszony
- Mi folyik itt?

Leonard Evans miközben meghallotta a nagy ricsajt, azonnal a helyszínen termett. Nem akarta, hogy a tanítást megzavarják a munkálkodók de ugyanezt elvárta a tanároktól illetve tanulóktól is.
- Ezt nézze meg! Eltörte ez a kétbalkezes az új szemüvegem!- dugta a férfi orra alá az említett tárgyat
- Hölgyem, levonom a fizetéséből az úrnak!- szólalt meg Leonard amikor a tanárnő képes volt egy pillanatra csukva tartani a száját
- Abból pedig vesznek nekem ugyanilyet! Nincs apelláta!- fordított hátat a két férfinak, majd gyorsan a termébe masírozott órát tartani. 

Dean hallotta Mr. Evans beszélgetését Mrs. Kingel, s remélte hogy alkalma nyílik neki is beszélni Lana apjával. Megakarta tudni, hogy pontosan mikor is fogják kezdeni az építkezést, ugyanis szinte az egész szomszédságuk olyan volt mint ők. Nem akarták hagyni hogy amibe olyan sok munkát fektetettek, azt valaki felturbózza hiper-szuper dolgokkal. Nincs rá szükség, minden így jó ahogy van. Az óra során Dean gondolkodott. Idegesítették a kint zajló munkák. De ő nem tudott ellene semmit sem tenni, hiszen itt az igazgató parancsolt és nem ő. Amint kicsengettek nagy levegőt vett, és próbálta megkeresni Leonard Evanst. Éppen a matematika terem előtt járt, amikor véletlenül egy súly nehezedett rá. Egyenesen a nyakába csimpaszkodott. Dean lerázta magáról a kezeket, hisz nem tudhatta ki van a háta mögött. Meglepődött amikor Lanaval találta szembe magát. Ahogyan az rámosolygott, rámeresztette csokoládé barna szemeit, ahogyan hosszú szőke haja hátát verdeste, Deant elkapta a hányinger.
- Szia- mosolygott a lány

Dean csak ekkor vette észre hogy húga is a szőkeség mellett áll, és vigyorog. 
- Szia- válaszolt ridegen a fiú
- Azon gondolkodtam, hogy mi lenne ha ma átjönnétek hozzánk?
- Abban biztos lehetsz, hogy soha nem tenném ki a lábam a házból a ti kedvetekért- engedett meg magának a Roberts fiú is egy gúnyos mosolyt, ami Lana arcáról a mondat elhangzása után lehervadt
- De... Dean! Hiszen- kezdte már a magyarázkodást húga is
- Ashley, hát te is? Átpártoltál hozzájuk? Azokhoz akik az életünkre akartak törni? A családi házunkat lerombolni?- sorolta föl hevesen a fiú az okokat
- De már megoldottuk az ügyet nem, nem nyúlnak a házunkhoz és ezért nyugodtan lehetnénk jóban is!- kelt újdonsült barátnője védelmére a barna hajú lány. A tegnapi nap során, amikor ott időzött egészen megkedvelte Lanat. Aaron is mesélt neki nővéréről, így úgy gondolta, hogy rossz nem sülhet ki abból, hogy egy kicsit összebarátkoznak.
- Nem akarok hinni a fülemnek!- hüledezett Dean, egyszerűen nem fért a fejébe, mitől változott meg ennyire Ashley- Az a fiú teljesen elvette az eszedet esküszöm! Hát nézz már ránk, ő miattuk veszekszünk!
- Aaront hagyd ki ebből! Neki annyi a bűne, hogy boldoggá tett.
- Mindjárt...- kezdte volna a visszaszólást, mikor a harmadik személy is képbe került
- Fejezzétek be!- szólt rájuk hangosabban, mire a testvérek elhallgattak- Ne miattunk veszekedjetek!
- Te nekünk csak ne parancsolgass!- szorította a falhoz Dean a lány a vállánál fogva. Lana egyszerre megijedt és boldog volt a férfi közelségétől, míg a másik undort érzett.
- Azt hittem, hogy a tegnapi nap után barátok leszünk- suttogta a férfi ajkaira a lány
- Akkor rosszul hitted. Én gyűlölöm a gazdagokat és ezt te is észrevehetetted- sziszegte az Lana arcába, aki erőt vett magán
- Igen, ahogy azt is, hogy Lucy miatt bezárkózol a magad kis világába, és nem engeded, hogy egy másik lány is érdeklődjön utánad...

Dean lecsukta a szemét, vett egy mély levegőt és mikor kinyitotta enyhén könnyes volt a szeme. Lana sajnálta, hogy ki kellett ezt mondania, de ez volt az igazság.
- Ne haragudj bátyám, de ebben igazat kell adnom Lananak! Lucy meghalt már két éve, nem gyászolhatod örökre, hiszen még húsz éves sem vagy!
- Hagyjatok békén engem!- szólalt meg a fiú, ám most nem azzal a durva s ideges hangjával, hanem a sokkal szomorúbbal. Lana utána akart menni, mikor az elindult az apja felé kitudja milyen indokból, de Ashley elrángatta onnan.

16 megjegyzés:

  1. Szia Lana!

    Nagyon jó lett a feji már vártam és örülök hogy végre megint olvashatom !
    Hát sajnos Laná-nak igaza van de Dean szerintem semmi pénzért nem ismerné be ezt!
    Ashley meg ahogy azt a fiút védi??Nem is tudom ..félek hogy nagyot fog csalódni!
    Lana helyébe én nem tudom mit csinálnék ha valaki ennyire nem lenne kíváncsi rám?Egyszerűen nem adnám fel az biztos de nehéz megtalálnia kulcsot Dean szívéhez is az is egyértelmű !!
    Imádtam a fejit! Várom a kövit!!

    xo xo

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia!

      Örülök hogy tetszett! Lananak most úgy érzi kötelessége kimenteni a fiút, ebből a a helyzetből, amibe Lucy halála kényszerítette, vagyis a bezárkózás világába. Ashley fülig beleszeret Aaronba, viszont a kapcsolatukról semmi jót és semmi rosszat nem árulnék el, majd kiderül :)
      Igen, Lana is ezt fogja tenni, nem adja fel, kitart a végtelenségig.
      Igyekszem hozni a folytatást :)

      Törlés
  2. Szia!
    A Halhatatlan szerelem után ide is benéztem és elolvastam a történet eddigi fejezeteit. Huh, nagyon fura volt, hogy most hirtelen nem egy TVD-s sztori pergett a szemem előtt. A szereplőkről lévő képek sokat segítettek és filmként játszódott előttem az egész.
    Nagyon tetszik a történet, imádom Dean karakterét (ámbár ilyen külsővel nehéz nem így tenni), meg Lanáét is. Egy a fene, mindegyikét imádom. Szegény Dean :( biztos fáj neki Lucy elvesztése, de Lanának igaza van és tovább kell lépnie. Még túl fiatal az ilyen hosszú gyászhoz.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia!
      Örülök, hogy elnyerte a tetszésed a történet. A kedvenc: mindenki :) Ez remek!
      Pontosan Deant nagyon megviselte ez az egész Lucy halála, és ezért akarja Lana felnyitni a fiú szemét arra, hogy ez így nem mehet tovább. Köszönöm hogy írtál :)

      Törlés
  3. Szióka!
    Nem bánd, hogy nem hoztál fejezetet, elvégre pihentél és ha úgy vesszük "nyaraltál". :) Mindenkire ráfér egy jó kis kirándulás! Remélem jól érezted magad.
    A történetedet nagyon szeretem, ügyesen és helyesen írsz, jól fogalmazol. A szereplőket jól alakítod, mindegyik karakter nagyon klassz. Dean-t és Lanát is nagyon bírom, de ha választani kéne, mégis a legszimpibb szereplő a kis ébresztőóra, Emily lenne. Mostanság mondjuk kicsit mellőzve lett Lana, középpontba inkább a Roberts családot raktad. Ez persze nem baj, mert imádom Dean mindennapjait olvasni, amiket felkavar a "porcelánbaba". És ha nem baj adnék egy tanácsot is: picit tömören írsz. Ezt persze nem úgy értem, hogy írd le Lana ruhájának jellemzését az utolsó csipkéig, de az érzelmesebb részeket egy kicsit ki lehetne hangsúlyozni, ott szaporíthatnád a szót. Persze ez csak egy ötlet :D. De ez így is, úgy is jó, úgyhogy akár el is felejtheted, hogy bármit is mondtam :) Mint mondtam ügyesen írsz.
    Ez a fejezet is ugyanúgy tetszett, mint a többi. Lana kicsit naiv. Attól, hogy Dean beszélt neki Lucyról, még nem azt jelenti, hogy rögtön puszipajtások lesznek. Ashley elég furcsa személyiség. Egyik pillanatban még kiosztja Lanát, hogy tartsa távol magát a testvérétől, másikban meg már védi a lányt. azt is hoirtelen döntésnek tituláltam, hogy szimplán kijelentette, hogy szereti Aaront. Kicsit hátrahőköltem a hirtelen dologtól. Viszont a pici Emily, valami tündér. Megenném vacsorára, olyan kis aranyos. Mindig be akarja árulni Deant, de sosem jön össze neki teljesen, mert a jó kis bátyó mindig kiengeszteli, ahogy te fogalmaztál: eljátssza vele az élő ringlispílt. Ők ketten tündériek együtt.
    Ennyit erről, egyszerűen imádom a sztorit. Folytasd csak, így tovább! Üdv: Dorsee

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia!
      Igen köszönöm, fantasztikus volt. Bár a mese délutánt kihagynám :D
      Köszönöm... Igen, számomra is ő a kedvenc, a kis Emily. Igen, hiszen ők az alany, de az elkövetkezendő részek folyamán nagyobb betekintést nyerhettek az Evans család hétköznapjaiba is. A tanácsoddal kapcsolatban annyit mondanék, hogy én a szavak embere vagyok, mármint én nem kerülöm a forró kását, hanem kibököm, hogy ez és ez a dolog van. De megpróbálom picit jobban részletezni, köszönöm:)
      Örülök, hogy tetszett. Pontosan, Lana azt hiszi, hogy mivel Dean megosztotta vele véletlenül a kis titkát, már azt hitte, hogy ők bizony már nagy barátok lettek, de ez bizony hogy nem így van. Ashley azért közeledett ennyire Lana felé, mert látta a lányon ugyebár hogy segíteni akar a bátyjának másrészt meg a szőkeség testvére Aaron. Ashley már teljesen belevan habarodva az Evans fiúba. Emily és Dean kapcsolata mindig ilyen volt s mindig ilyen is lesz, hiszen a fiút a pici húgicája teszi a legboldogabbá reggelente. Örülök, hogy tetszik. Igyekszem hozni a folytatást, és köszönöm hogy írtál :)

      Törlés
  4. Szia Lana <3
    Fantasztikus fejezet lett mint mindig :D És örülök neki, hogy hoztál belőle frisst :)
    A kis Emily ismét benne volt és édes volt mint mindig :) Dean-en látni, hogy valami nagyon bántja és ezért viselkedik így. Már is látni, hogy milyen nagy felfordulást okoztak a munkálatok. Szerintem ezzel kapcsolatban még lesznek gondok. Örülök, hogy Lana és Ashley összebarátkoztak, bár attól tartok, hogy ez az Evans lány részéről a tervéhez tartozik, de lehet, hogy nem. De én azért remélem, hogy tényleg barátnők lesznek. Akit nagyon sajnáltam az Dean volt. Lana most tényleg azért mondta a Lucy-val kapcsolatos dolgot, mert ez az igazság. Kíváncsi vagyok, hogy mire is jut majd Dean Lana apjával.
    Siess a frissel, mert már most alig várom :D
    Puszi

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia!
      Köszönöm, örülök, hogy tetszett.
      Emily hát ő számomra a legnagyobb kincs :) Ki nem hagynám... A munkálatok valóban nagy felfordulást okoztak, és még lesznek gondok ahogy mondod. Nem igazán tartozik a tervéhez, de ez csak egy plusz pontot jelent számára hogy a kiszemelt fél testvére kedveli őt. Igen egyszer valamikor barátnők lesznek. . .
      Deant most elnyomják azok az érzések, nagyon szerette Lucyt aki egyszer csak magára hagyta a fiút, s ezt a tényt nem tudja feldolgozni.
      Igyekszem minél hamarabb hozni a frisst. Puszi

      Törlés
  5. Szia csajszi <3

    Megint sikerült meglepned. Abban a pillanatban, hogy úgy érzem, hogy megfogom kedvelni Deant a következő pillanatban ismét legszívesebben megfolytanám a két kezemmel. Megértem a fájdalmát, az aggodalmát, de egyszer viselkedjen már normálisan. Próbáljon kicsit kedvesebb lenni, mert mire megőszülök akkor sem lesz Lana és közötte semmi. pedig a lány nagyon törekszik, amit én személy szerint nagyon, de nagyon értékelek. Viszont engem Lucy is érdekelne. Kíváncsi lennék, hogy milyen volt abban az időben Dean és remélem megmutatod nekünk néhány pillanat erejéig. Várom a folytatást.
    Puszillak<3

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia!
      Azért ne légy ilyen gyilkos hajlamú. :D Nos, mint már említettem, hogy Dean számára Lucy volt a legfontosabb és mivel ő meghalt ezért csak nagy nehezen tárja ki a szívét másnak. Lana törekszik, és fog is, kitart a végsőkig. Lucy halálának oka is fényre fog derülni. Persze, meg-meg. KIi nem hagynám.
      Puszii

      Törlés
  6. Szia!

    Érdekes rész volt. Ez a Lucy téma engem egyre jobban foglalkoztat. Face-n már beszéltünk róla, de a kíváncsiságom az egész sztori kapcsán bennem maradt, hogy megtudjam a részelteket. Azt a kis plusz momentumot, ami Dean és Lucy halála képletet egyenlővé teszi a fiú gazdag ellenességével.
    Lana próbálkozása, hogy nyisson ismételten Dean felé tetszett, kíváncsi vagyok, hogy beadja-e a közeljövőben a derekát egy kis enyhüléshez. A folytatást mindenesetre várom :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia!
      Lucy halála valóban foglalkoztat ezt tapasztaltam... :D Nos, ha elárulom, akkor következtetni lehet az egész sztorira, így inkább csendben maradok róla. Lana kitart Dean megenyhülése mellett. Nem akarja, hogy szenvedjen mert már barátként kezeli, mármint a lány a Roberts fiút. De hogy Dean mikor adja be a derekát, az jó rész lesz... :D
      Igyekszem hozni a folytatást.. puszi

      Törlés
  7. Szia csajszi! <3

    Nos megkésve bár de törve nem... na jó.. ennyi elég is lesz. :D Imádtam az új részt nagyon tetszett, bár egy kis problémám volt vele, hogy rövid volt! :DD De nagyon tudtam szeretni, főleg amikor Dean és Emily játszottak, az mindig olyan belsőséges, családi, szerethető, amire sok ember vágyik... Lana személye kezd szimpatikussá válni, kíváncsi vagyok, hogy mi lesz ezek után, mert az is érdekelne, hogy pontosan mi volt Lucy-val. Talán egy visszatekintős részt igényelnék, nagyon kíváncsi vagyok! Várom a folytatást, siess vele!

    Puszillak <3

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia!
      Örülök, hogy tetszett. Rövid? Azt nem hinném, hiszen minden fejezet ilyen hosszúságú. Lana személyisége egyébként nem olyan rossz, mint ahogyan ti elmondtátok az előző részek folyamán, Lucy meg hát, majd kiderül hogy mi volt vele. Drágám ez nem kívánság műsor :D De egyébként tervezek visszatekintősrészeket, csak nem most majd meglátod ;)♥
      Igyekszem hozni mielőbb a folytatást. Puszi

      Törlés
  8. Szia csajszi ♥
    Itt is vagyok, de a lustaság legyőzött mostanában xD
    Nagyon tetszett a fejezet, Dean és a húga egyszerűen imádni valóak, meg tudom érteni, hogy mit érezhetnek a házukkal kapcsolatban, de szegény Dean mindenkit eltaszít magától remél majd ismét meg fog nyílni.
    Ashley és Lana barátok azért egy kicsit furcsa és tuti, hogy Lanának van ezzel valami hátsó szándéka..
    Végre közelebb kerültek egymáshoz, de a nagy kérdés, mikor lesz már csók?
    Siess nekem a kövivel :P
    Puszii

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia!
      Semmi gond, tudod, hogy velem is gyakran megesik az ilyesmi... xD
      Örülök hogy tetszett. Dean most egyenlőre be van zárkózva a maga és a családja kis világába, de eljön annnak is az ideje, hogy megnyíljon.
      Ashley és Lana barátsága egyszerre oltári nagy hazugság és kedvelések alapján is kialakult valami. Hiszen Ashley nagy "szerelme" Lana öccse mint tudjuk.De a hátsó szándék, hogy közelebb kerüljön a fiúhoz is bőven benne van a pakliban.
      Csók? O.o Drágám, még épp hogy csak "összebarátkoztak". Mondjuk te az ilyen első csók fan lettél az utóbbi időben... de kismilliószorra elismétlem: az még kicsit odébb van :D
      Igyekszem hozni a folytatást. Puszii

      Törlés